Slik skal ekteparet skape byens beste hotell

Ekteparet Britt Marie og Alexander Grieg realiserer en 25 år gammel drøm når de åpner hotellet Opus XVI i Bergen sentrum i april 2018. Ambisjonen er å skape det flotteste hotellet i Bergen noensinne.


Da Amors piler traff for snart 25 år siden arbeidet Britt Marie som resepsjonssjef og Alexander som restaurantsjef på samme hotell.

LES OGSÅ: Møter og events på OPUS XVI

Et ekteskap og tre barn senere er duoen i ferd med å realisere det som kanskje startet som en naiv tanke – eget hotell.

Erfaring fra hotellbransjen
Ekteparet har lang erfaring fra hotellbransjen og begge har eksamen fra hotellhøyskolen i Stavanger. De vet med andre ord hva en slik satsing innebærer. Britt Marie har de siste årene jobbet som direktør for Hotel Oleana i Bergen, mens Alexander valgte etter hotellhøyskolen megleryrket og senere eiendomsutvikling som sin karrierevei. I 2013 bestemte han seg for å returnere til hotellbransjen og noen år senere besluttet de sammen å satse alt på Opus XVI.

Vertskap
Når hotellet åpner i april er det uten  tilknytning til andre hotellkjeder. Ekteparet er overbevist om at markedet er klar for nye hotellkonsepter. Derfor definerer de sine egne roller som vertskap og vil gjøre sitt ytterste for å skape en lun og hjemlig atmosfære i en luksuriøs stilart.

LES OGSÅ: Besøk websidene til OPUS XVI

Blir en livsstil
– Opus XVI blir livsstil der vi som vertskap skal være mye involvert. Vi bygger et luksushotell med 65 rom og suiter. Med så få rom får vi en helt annen mulighet til å ta vare på gjestene våre, forklarer Britt Marie. Sammen med ektemannen er hun inne i hver minste detalj i byggeprosessen.
– På den måten forsikrer vi oss om kvaliteten på arbeidet som utføres, og vi lærer hele bygget å kjenne. Det er en fordel når du driver hotell, smiler hun.