À la Carte

Forrett

Østers

Norske og franske østers med bringebærvinaigrette, sjalottløk og sitron

Inneholder: bløtdyr, sulfitter

45,- per stykk 

Kamskjell

Kremet kamskjell med trøffelsjøgress, asparges, reddik, sopp og sesamefrø

Inneholder: skalldyr, melk, sesame

165,- 

Bakt laks

Med wasabi, mango og agurk

Inneholder: fisk, melk

145,-

Sild

Fritert sild med gravet eggeplomme og gulrot

Inneholder: fisk, egg, hvete 

145,-

Ingen sjømat, takk

Spør din servitør

155,- 

Hovedrett

Gravet torsk

Posjert i melk, rød paprika, blekksprut, chorizo og urter

Inneholder: fisk, bløtdyr, hvete,melk 

295,-

Pannestekt kveite

Bouillabaisse med skalldyr og fisk, karriolje og stuet løk

Inneholder: fisk, skalldyr, sulfitter 

355,-

Bakt ørret

Fylt med krabbe fra Hitra, fenikkel, appelsin og safran

Inneholder: fisk, skalldyr, melk 

325,- 

Ingen sjømat, takk

Spør din servitør

325,- 

Dessert

Ost

Norske og internasjonale oster med chutney, ristede mandler, vindruer og flatbrød

Inneholder: melk, valnøtter, mandler 

185,- 

Sjokolade

Miks av hvit, mørk og lys sjokolade med hasselnøtter og jordbærsorbet

Inneholder: melk, egg, hvete, hasselnøtt 

165,- 

Ostekake

Av vanilje med mangosorbet og pasjonsfruktespuma

Inneholder: melk, hvete 

145,- 

Pære

Posjert & karamellisiert pære, kvede, kaffekrem og arme riddere

Inneholder: melk, egg, hvete 

145,- 

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi