FEBRUAR

Du kan bestille bord online, eller ved å sende en e-post til restaurant@opusxvi.no . Vi er også tilgjengelig på telefon 53 01 22 00.

Februars 2-5 retter meny

Sprøstekt potet

Sprøstekte potetskall som serveres med silde-kaviar og hvit sjokolade.

Inneholder – melk, fisk

Tre små griser

Braiserte svinekjaker, confitert svineribbe og røkt skinke-terrine. Serveres med eplesider salat og eple puré.

Inneholder – sennep, sulfitter

Posjert skrei

Lettposjert skrei servert med kokt torskelever-puré, rogn og klassisk smørsaus.

Inneholder – melk, fisk, sulfitter

Osterett – Petite delice brie cremiers

Trøffelkremet fransk brie servert med østerssopp og valnøtter.

Inneholder – melk, valnøtter

Pære & sjokolade

Peanøttsmør ganache med marinert pære & pæresorbet

Inneholder – melk, peanøtter

2 retter – 425kr

4 retter – 645kr

5 retter – 695kr

Vegetar meny

Sprøstekt potet

Sprøstekte potetskall servert med silde-kaviar og hvit sjokolade

Inneholder – melk, fisk

Saltbakte rødbeter

Saltbakte rødbeter servert med pepperrot-krem og ertepuré

Inneholder – hasselnøtter, sulfitter

Blomkålkjerne

Stekt blomkålkjerne med couscous, rød pepperpuré og med urter og pepper emulsjon

Inneholder – sulfitter

Petite delice cremiers

Trøffelkremet fransk brie servert med østerssopp og valnøtter

Inneholder – melk, valnøtter

Pære og sjokolade

Mørk sjokolade servert med peanøttsmør ganach, marinert pære og pæresorbet.

Inneholder – melk, peanøtter

2 retter – 425kr

4 retter – 645kr

5 retter – 695kr

Kort presentasjon av vår mars meny

Starter tirsdag 3. mars

Meny

CRAB

Crab bisque ice cream with crab meat from Hitra, sweetcorn soup, toasted pumpkin seeds and oil

MOOSE & OYSTER

Lightly smoked moose from northern norway and oyster tartar served with mustard cream and

BAKED HALIBUT

Baked Glitne halibut with a herb crust, carrot juice, herb oil, marinated carrot and walnut salad

PRESTHOLT LEIRGROV

White goats cheese from Prestholt farm in Gielo served as a cream with rocket gel, toasted pine nuts and apples

LEMONCELLO

Lemoncello parfait served with lemon curd, basil cream, lemon and basil sorbet, creamy meringue

Vegan / vegetar

SWEETCORN

Creamy sweetcorn soup served with roasted sweetcorn, pumpkin seeds and pumpkin oil

WALDORF

A playful take on the claasic waldorf salad, celery, apple and walnut with a grape sorbet, mustard cream

AUBERGINE

Roasted aubergine and shallot onion tart with  garlic and aubergine puree, braised onions

PRETHOLT LEIRGROV

White goats cheese from Prestholt farm in Gielo served as a cream with rocket gel,  toasted pine nuts and apples

LEMONCELLO

Lemoncello parfait served with lemon curd, basil cream, lemon and basil sorbet, creamy meringue

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi