MENY

Meny

Hjertelig velkommen til et hyggelig måltid i den originale banksalen til Bergen Kreditbank, bygget i 1876.

Forretter

GLITNE KVEITE

Sashimi kveite fra Bjordal, servert med syltede beter, babyløk, kapers og wasabi krem

Inneholder – fisk, melk

185kr

KRABBE

Bakt potet fylt med skalldyr og potet, toppet med krabbe kjøtt fra Hitra, servert med syltet agurk, skalldyr alioli og urter fra det Bergen baserte selskapet Mikrogrønt.

Inneholder – skalldyr, hvete, melk, egg

155kr

ELG- & ØRSTERS TARTAR

Lettrøkt elg fra Stensass slakteri i Nord-Norge, en familie bedrift startet i 1890. Servert som en tartar med østers, shallot løk og sennepskrem

Inneholder – bløtdyr, sennep

175kr

BLÅSKJELLKREM SUPPE

Blåskjellkremsuppe garnert med ristet bacon fra Bønes Gårdsmat i Bergen, Granny smith epler og cider fra Hardanger

Inneholder – melk, bløtdyr

165kr

Hovedretter

PANNESTEKT HUMMER

Pannestekt hummer med hvitløk og urtesmør, servert med pommes frites, majones og sitron

Inneholder – skalldyr, melk, egg

475kr

PANNESTEKT KVEITE FRA GLITNE

Pannestekt kveite fra den anerkjente leverandøren Glitne i Sogn. Serveres med lettdampede blåskjell, kveitekraft, urteolje og silde kaviar

Inneholder – fisk, bløtdyr, sulfitter

325kr

LAKS

Norsk laksefilet pannestekt med sesame frø, servert  med en lett pepperrot og laksekrem-mousse, stekt spinat  og Sandefjord smør saus.

Inneholder – fisk, melk

295kr

INDREFILET

180g indrefilet av okse fra Norge, servert med marinert og stekt tomat, langtids stekt løk og løk ringer, pommes frites og bearnaise saus

Inneholder – melk, egg

395kr

Dessert

SESONGENS BÆR

Friske, norske bær servert med klassisk vaniljekrem og hjemmelaget sorbet

Inneholder – melk, egg, hvete

145kr

TARTE TATIN

Tarte Tatin ble tilfeldigvis oppfunnet på Hotel Tatin i Lamotte-Beuvron i Frankrike. Vår versjon er laget med hvitvinposjert pære og servert med pæresorbet

Inneholder  –  sulfitt, hvete

155kr

SJOKOLADE TERTE

Melkesjokolade og karamell terte servert med karamiliserte popcorn og peanøttsmør iskrem

Inneholder –  hvete, egg, melk

155kr

OST OSTEGÅRDEN

Pasteurisert kumelk ost produsert pa Ostegården i Fana som var vant prisen World Cheese Awards i 2019.

Serveres naturlig med drue chutney, drue sorbet og krem-ost

Inneholder – melk, hvete

175kr

Vegetar

PASTINAKK

Pastinakk- og potetgnocchi servert med ristede hasselnøtter, søt potetpuré og  urter

Inneholder – hvete, hasselnøtter

165kr

BLOMKÅLSUPPE

Karamellisert blomkålsuppe garnert  med syltet blomkål og blomkål couscous

Inneholder – ingen allergener

165kr

BAKT SELLERIROT

Bakt sellerirot- terte servert med ristet aubergine og hvitløkpuré, valnøtter og urtekrem saus

Inneholder – sulfitter

275kr

SESONGENS BÆR

Friske, norske bær servert med hjemmelaget sorbet

Inneholder – ingen allergener

145kr

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi