MARS

 

Kjære leser,

Vi følger tett med på informasjon og anbefalinger fra både nasjonale og lokale myndigheter. Som restaurant er det viktig for oss å redusere spredning av koronaviruset. Vi har derfor besluttet å holde restauranten stengt frem til 1. april.

Unntak: Afternoon Tea lørdag 14.03.2020 vil gå som planlagt

Vi ser frem til å ønske deg velkommen så snart situasjonen tillater det.

 

Dear reader,

We are closely monitoring the situation regarding the coronavirus. As a restaurant it is important to us to reduce the spread of the virus. As a result of this, the restaurant will be closed until April 1st.

Exception: Afternoon Tea Saturday 14.03.2020 will go as planned

We are looking forward to welcome you again as soon as possible.

 

Du kan bestille bord online, eller ved å sende en e-post til restaurant@opusxvi.no . Vi er også tilgjengelig på telefon 53 01 22 00.

Mars 2-5 retter meny

Krabbe

Krabbebisque iskrem med krabbekjøtt fra Hitra, maissuppe, ristet gresskarfrø og olje

Inneholder – melk, skalldyr

Elg og østers

Lettrøkt elg fra Nord-Norge og østerstartar,
serveres med sennepkrem og vaktelegg

Inneholder – sennep, bløtdyr

Bakt kveite

Bakt kveite fra Glitne serveres med urterskorpe, gulrotjuice, urterolje, marinert gulrot og valnøttsalat

Inneholder – fisk, melk, sulfitter, valnøtter, hvete

Prestholt leirgrov

Hvit geiteost fra Prestholt Gård på Geilo,
servert som en kremost med ruccola gelé,
ristede pinjekjerner og eple

Inneholder – melk, pinjekjerner

Lemoncello

Lemoncello parfait serveres med sitronkrem, basilikumkrem, sitron & basilikum sorbet og kremet marengs

Inneholder – melk, egg, hvete

2 retter – 425kr

4 retter – 645kr

5 retter – 695kr

Vegetar meny

Mais

Kremet maissuppe serveres med ristet mais,
gresskarfrø og gresskarolje

Inneholder – melk

Waldorf

En kreativ variant av den klassiske Waldorf-salaten,
selleri, eple og valnøtter, druesorbet og sennepkrem

Inneholder – valnøtter, selleri, sennep

Aubergine

Ristet aubergine og sjalottløkterte,
hvitløk og aubergine puree, braisert løk

Inneholder – sulfitter

Prestholt leirgrov

Hvit geiteost fra Prestholt Gård på Geilo,
servert som en kremost med ruccola gelé,
ristede pinjekjerner og eple

Inneholder – melk, pinjekjerner

Lemoncello

Lemoncello parfait serveres med sitronkrem, basilikumkrem, sitron & basilikum sorbet og kremet marengs

Inneholder – melk, egg, hvete

2 retter – 425kr

4 retter – 645kr

5 retter – 695kr

Kort presentasjon av vår april meny

Starter onsdag 1. april

Meny

LAM

Serveres med byggryn og hvitløk

LAKS

Serveres med thai grønn karri

DET SØTE LIV

Sjokolade og tranebær

Vegetar

WALDORF

A playful take on the claasic waldorf salad, celery, apple and walnut with a grape sorbet, mustard cream

AUBERGINE

Roasted aubergine and shallot onion tart with  garlic and aubergine puree, braised onions

LEMONCELLO

Lemoncello parfait served with lemon curd, basil cream, lemon and basil sorbet, creamy meringue

I løpet av mars måned lanserer vi vår skalldyrmeny & sjømattårn

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi