MENY

Meny

Hjertelig velkommen til et hyggelig måltid i den originale banksalen til Bergen Kreditbank, bygget i 1876.

Forretter

GLITNE KVEITE

Sashimi kveite fra Bjordal, servert med syltede beter, babyløk, kapers og wasabi krem

Inneholder – fisk, melk

185kr

KRABBE KROKETTER

Potet- og krabbe kroketter servert med skalldyr-alioli og syltet agurk.

Inneholder – skalldyr, hvete, melk, egg

155kr

ELG- & ØRSTERS TARTAR

Lettrøkt & østerstartar, serveres med sennepskrem.

Inneholder – bløtdyr, sennep

175kr

BLOMKÅLSUPPE

Karamelliserte blomkål krem suppe garnert med persetorsk, salt & sukker speket torsk filet, blomkål couscous og skrei perler.

Inneholder – melk, fisk

165kr

Hovedretter

GRILLET SJØKREPS

Grillet sjøkreps med hvitløk & urtesmør, servert med pommes frites, majones og sitron

Inneholder – skalldyr, melk, egg

400g porsjon – 495kr

BLÅSKJELL (1 kg)

Klassisk moules marinera, dampede blåskjell i hvitvin, hvitløk og kremfløte servert med pommes frites

Inneholder – bløtdyr, sulfitt, melk

245kr

PANNESTEKT KVEITE FRA GLITNE

Pannestekt kveite fra den anerkjente leverandøren Glitne i Sogn. Serveres med lettdampede blåskjell, kveitekraft, urteolje og silde kaviar

Inneholder – fisk, bløtdyr, sulfitter

325kr

TORSK

Hasselnøttpanert torskefilét servert med bakt aubergine og hvitløkpuré, dampede amadine poteter

Inneholder – fisk, hvete, egg, hasselnøtt

325kr

LAM

Langtidsstekt lam glasert med honning, hvitløk, rosmarin og rosapepper ,servert med kastanjekrem og potetpuré

Inneholder – melk, sulfitt

345kr

Dessert

SESONGENS BÆR

Friske, norske bær servert med klassisk vaniljekrem og hjemmelaget sorbet

Inneholder – melk, egg, hvete

145kr

TARTE TATIN

Tarte Tatin ble tilfeldigvis oppfunnet på Hotel Tatin i Lamotte-Beuvron i Frankrike. Vår versjon er laget med hvitvinposjert pære og servert med pæresorbet

Inneholder  –  sulfitt, hvete

155kr

SJOKOLADE MOUSSE

Melkesjokolademousse med praline krem, karamelliserte hasselnøtter og pinjekjerne- is

Inneholder –  hasselnøtt, hvete, egg, melk

155kr

OST FRA PRESTHOLT LEIRGROV

Prestholt ligger på 1242 m.o.h. ved foten av Hallingskarvet. De har produsert ekte brun geitost på Prestholt siden 1990. Geitosten serveres med søt tomat og paprika chutney og ristet brød

Inneholder – melk, hvete

165kr

Vegetar

PASTINAKK

Pastinakk- og potetgnocchi servert med ristede hasselnøtter, søt potetpuré og  urter

Inneholder – hvete, hasselnøtter

165kr

BLOMKÅLSUPPE

Karamellisert blomkålsuppe garnert  med syltet blomkål og blomkål couscous

Inneholder – ingen allergener

165kr

BAKT SELLERIROT

Bakt sellerirot- terte servert med ristet aubergine og hvitløkpuré, valnøtter og urtekrem saus

Inneholder – sulfitter

275kr

SESONGENS BÆR

Friske, norske bær servert med hjemmelaget sorbet

Inneholder – ingen allergener

145kr

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi