MENY

Meny

Hjertelig velkommen til et hyggelig måltid i den originale banksalen til Bergen Kreditbank, bygget i 1876.

Åpningstider:

Onsdag-fredag 17.00-22.00
Lørdag 12.00-22.00
Søndag 13.00-17.00

Forretter

Kremet kastanjenøtt suppe

Kremet kastanjenøtt suppe servert med pannestekt bacon, ristede sjampignon sopp og vårløk.

Inneholder: Melk

145 kr

Braisert svinekjake

Svinekjake braisert i 24 timer servert med en grønnsaksragu og en lett rødvinssaus.

Inneholder: Sulfitter

155 kr

Matjesild

Tradisjonell nederlandsk sild servert med løk puré, moste poteter, vårløk, kapers og flatbrød.

Inneholder: Fisk, melk, hvete

155 kr

Pinnekjøttpølse

Stekt pinnekjøttpølse fra Bønes Gårdsmat, servert med kålrabi krem, syltet kålrabisalat og urter fra Microgrønt.

Inneholder: ingen allergener

165 kr

Marinert laks

Rødbitmarinert laksefilet rullet i sjøgress, serveres kald med rødbeter, en lett lakse- og pepperrot farse og en frisk reddik salat.

Inneholder: Fisk, melk 

165 kr

Vegetar / vegansk

Vennligst gi beskjed til din servitør om du ønsker at retten skal tilberedes vegansk.

Kremet kastanjenøtt suppe

Kremet suppe servert med pannestekt sopp og vårløk.

Inneholder: Melk

145 kr

Glasert løk

Hvitvin og honning-glasert løk fylt med grønnsaksragu, dekorert med løk puré, løkringer, lokale urter og reddik salat.

Inneholder: Sulfitter

145 kr

Rødbet tartar

Lettrøkt rødbet servert med eplekrem og en appelsin og avokado salat.

Inneholder: Ingen allergener 

145 kr

Ovnsbakt squash

Squash panert med parmesan og rosemarin, rosenkål og krydret potetpurè. Servert med rødvin- og spisskuminsaus.

Inneholder: Hvete, melk, sulfitter

265 kr

Vegetar wellington

Ristede sjampingnon sopp, linser og hasselnøtt wellington med en trøffel- og selleri puré og kremet urtesaus.

Inneholder: Hvete, melk, hasselnøtter

275 kr

Hovedretter

Lettdampet kveitefilet

Kveitefilet fylt med hvitløk- og kamskjellmousse, serveres med spinat og klassiske beurre noisette mandeldressing.

Inneholder: Fisk, bløtdyr, melk, egg, mandler

365 kr

Langstekt hjortefilet

Hjortefilet med en parmesan-og rosemarin,servert med rosenkål, ristede søtpotetog krydret potetpurè, med en rødvin-og spisskuminsaus.

Inneholder: Hvete, melk, sulfitter

345 kr

Lutefisk

Norsk tørket og saltet hvit fisk, servert med gul og grønn ertestuing, mandelpoteter, nystekt bacon fra Bønes Gårdsmat og en sennepssaus.

Inneholder: Melk, sennep, fisk

365 kr

Persetorsk

Tradisjonell Bergens rett. Lettsaltet og lettsukret torskefilet som er gravet og posjert, servert med Bakketun Gårdsegg, glaserte gulrøtter, spinat og smørsaus.

Inneholder: Melk, egg, fisk

295 kr 

Saltet pinnekjøtt

Pinnekjøtt levert av lokalleverandøren Bønes Gårdsmat. Vi serverer retten med kålrabistappe, mandelpoteter og pinnefett.

Inneholder: Melk 

425 kr 

Svineribbe

Langstekt svineribbe fra Trondheim, servert med eple- og løk-braisert rødkål og brun saus.

Inneholder: Hvete, melk

325 kr 

Skalldyr

Oysters rockefeller

Klassisk rett oppfunnet I New Orleans på grunn av mangel på snegler i 1889. Retten har fått navnet etter John D. Rockefeller som var da Amerikas rikeste mann. Panerte østers med smør og persille.

Inneholder: Bløtdyr, sulfitter, hvete

60 kr per stykk 

Kongekrabbe

200g Delte kongekrabbeklør servert med en frisk appelsin- og avokadosalat.

Inneholder: Skalldyr 

375 kr

Blåskjell

Klassisk Moules Marinera. Lettdampede blåskjell med hvitvin, hvitløk og kremfløte. Serveres med pommes frites.

Inneholder: Bløtdyr, sulfitter, melk

245 kr

Grillet hummer

Halv hummer grillet med hvitløk og urtesmør. Servert med pommes frites, majones og sitron.

Inneholder: Skalldyr, melk, egg

475 kr 

Sjøkreps

½ kilo sjøkreps, delt og grillet i hvitløk- og urtesmør. Serveres med pommes frites, majones og sitron.

Inneholder: Skalldyr, melk, egg

525 kr 

Dessert

Tart tatin

Vår versjon er laget med Granny Smith eple og butter deig og er beregnet for 2 personer. Den er servert med kalvados iskrem og
vaniljekrem. Beregn ca. 20 minutter tilberedningstid.

Inneholder: Melk, egg, hvete

285 kr per terte 

Sjokoladeterte

Mørk sjokoladeterte server med mandariniskrem, mandarinkrem og hjemmelaget tyttebær syltetøy.

Inneholder: Melk, egg, hvete

155 kr

Klassisk riskrem

Servert med jordbærsorbet, marinerte rosiner og jordbærsaus.

Inneholder: Melk, sulfitter 

155 kr

Stilton ostefat

Engelsk Stilton ost servert med blåmuggost krem, syltede plommer fra Hardanger og pepperkaker.

Inneholder: Melk, egg, hvete

175 kr 

Ostekake

Luftig ostekake smaksatt med multer. Servert med marinerte multer og lakrissirup.

Inneholder: Melk 

165 kr 

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi