Brasserie Meny

Meny

Hjertelig velkommen til Restaurant Opus 16, vårt franskinspirerte brasserie basert på lokale råvarer.

Tirsdag – lørdag 17:00 – 22:00

Fra 14. desember åpent fra kl 13:00 tirsdag, onsdag, torsdag, fredag

Charcuterie et petit plats

Coppa marinée

Krydret og marinert coppaskinke fra Måge gård med ripskompott og flatbrød

Inneholder: Sulfitter, hvete

Kr 95,- pr 30 gram | Kr 145,- pr 50 gram

Jambon de Bayonne

Spekeskinke lagret i 16 måneder fra Bayonne i Sørvest-Frankrike, serveres med Dijon sennep og sylteagurk

Inneholder: Sennep

Kr 125,- pr 50 gram | Kr 195,- pr 85 gram

ROSETTE DE LYON

Velberømt spekepølse av svin fra Lyon med sort pepperkorn, serveres med bakt eplekompott og flatbrød

Inneholder: Hvete

Kr 85,- pr 30g | Kr 125,- pr 50g 

ASSIETTE DE JAMBON MIXTE

Utvalg av coppaskinke, spekeskinke og spekepølse, serveres med fullkornsbrød og Dijon sennep

Inneholder: Sennep 

Kr 275,-

TARTARE DE BOEUF

Indrefilet som serveres rå med kapers, løk, sennep og sylteagurk, toppet med eggeplomme fra ferske egg levert av Bakketun gård

Inneholder: Sennep, egg

80g 165,- / 120g 245,-

ESCARGOT

Ovnsbakte snegler med hvitløksmør og briochekrutong

Inneholder: Bløtdyr, melk, hvete, egg

4 stk 95,- / 6 stk 125,-

SOUPE AUX OIGNONS

Tradisjonell fransk løksuppe, serveres med karamelliserte løk, krutong og gratinert Gruyère. Kan tilberedes vegetar eller vegansk

Inneholder: Melk, sulfitter, hvete 

Kr 185,-

Les plats

BURGER DE VEAU

225g burger av kalvekjøtt fra lokale bønder i Arna med isbergsalat, tomater og ditt valg av Gruyère eller Roquefort ost. Serveres med pommes frites.

Inneholder: Melk, hvete, sennep 

Kr 295,-

BEOUF BOURGINON

Langtidstekt oksekjake, serveres med egen saus, småløk, stekte gulrøtter, bacon og glasert sjampinjong

Inneholder: Sulfitter

Kr 295,-

COQ AU VIN

Rødvinsbraisert kylling med bacon, sjampinjong, løk og hvitløk

Inneholder: Sulfitter, melk

Kr 295,-

MINUTE STEAK

Indrefilet av norsk okse serveres med grønn pepperkornsaus, stekt pimiento de padron, cherry tomat og kongeøstersopp

Inneholder: Sulfitter

Kr 345,-

POT AU FEU

Langtidstekt svinribbe i sin egen kraft serveres med braisert purreløk, karamiliserte gulrot og krydret potet chips

Inneholder: Sulfitter 

Kr 325,-

QUENELLES DE LYON

Lett posjert hvit fisk mousseline serveres med skalldyrkremsaus og smør stekt spinat

Inneholder: Melk, egg, fisk, hvete, sulfitter

Kr 295,-

RATATOUILLE

Provençalsk grønnsaksgryte fra Nice med tomat, hvitløk, squash, aubergine, løk, pepper og timian

Inneholder: Sulfitter

Kr 245,-

MORUE POÊLÉE

Pannestekt torskefilet serveres med braiserte linser, jamon de bayonne, grov sennep, rødvin og urtesaus

Inneholder: Fisk, sulfitter, sennep 

Kr 325,- 

Accompagnements

Pommes frites og bearnaisesaus

Kr 65,-

Inneholder: Egg, melk

Bakt potet og hvitløkssmør

Kr 65,-

Inneholder: Melk

ANNA POTET

Kr 75,- 

Inneholder: Melk 

SESONGENS GRØNNSAKER

kr 65,-

Fruits de Mer

HUITRES NATURELLES

Østers naturell med tabasco, sitron og sjalottløk

Inneholder: Bløtdyr 

Kr 60,- pr stk

HUITRES ROCKEFELLER

Gratinerte østers med smør, persille, sitron og panko brødsmuler

Inneholder: Bløtdyr, melk, hvete

Kr 75,- pr stk

MOULES FRITES

1 kg hvitvinsdampede blåskjell med hvitløk, serveres med pommes frites og majones

Inneholder: Bløtdyr, sulfitter, melk, egg

Kr 245,- 

HOMARD

½ Norsk hummer toppet med gratinert thermidor saus, laget av sennep og brandy. Serveres med avocado salat og pomme frites

Inneholder: Skalldyr, sulfitter, melk, egg, hvete, sennep

Kr 675,- 

BLINIS ET CAVIAR

Ferske blinis med rødløk og surkrem fra Vossarjome

Inneholder: Hvete, melk

Størje Black – Label 15g kr 495,-
Ørretrogn – 40g kr 175,-

Fromage

PLATEAU DE FROMAGES

Utvalg av Fransk og Norsk ost serveres med ristet Brioche Brød

Inneholder: Melk, egg, hvete 

Kr 195,- 

VACHERIN MONT D’OR

360g ovnsbakt ost med hvitvin og rosmarin, serveres med honning fra Arna og ristet surdeigsbrød

Inneholder: Melk, hvete, sulfitter 

Kr 395,- 

TOMME DE SAVOIE

Halv fast ost av kumelk fra Savoy i de franske Alpene serveres med fiken og eple chutney, karamilisert fiken og flatbrød

Inneholder: Melk, hvete, sulfitter 

Kr 235,- 

3 retters meny – Kr 675,-

SOUPE À L’OIGNON

Tradisjonell fransk løksuppe, serveres med karamelliserte løk, krutong og gratinert Gruyère. Kan tilberedes vegetar eller vegansk

Inneholder: Melk, hvete, sulfitter

MORUE POÊLÉE

Pannestekt torskefilet serveres med braiserte linser, jamon de bayonne, grov sennep, rødvin og urtesaus

Inneholder: Fisk, sulfitter, sennep

STICKY TOFFEE

Varm sticky Toffee Pudding serveres med vaniljekrem, toffee saus og karamell is

Inneholder: Melk, hvete, egg 

4 retters meny – Kr 825,-

TARTAR DE BOEUF

Indrefilet som serveres rå med kapers, løk, sennep og sylteagurk, toppet med eggeplomme fra ferske egg levert av Bakketun gård

Inneholder: Sennep, egg 

QUENELLES DE LYON

Lett posjert hvit fisk mousseline serveres med skalldyrkremsaus og smør stekt spinat

Inneholder: Melk, egg, fisk, hvete, sulfitter 

COQ AU VIN

Rødvinsbraisert kylling med bacon, sjampinjong, løk og hvitløk

Inneholder: Sulfitter, melk 

CRÈME BRÛLÉE

Sitron crème brulee serveres med vanilje og hvit sjokolade Mille-feuille

Inneholder: Melk, egg, hvete 

Dessert

Tarte tatin à partager

Stor epleterte som gjerne kan deles av 2 personer.  Karamelliserte epler og butterdeig som serveres med Calvados iskrem og vaniljekrem. Beregn ca. 20 minutter tilberedningstid. 

Inneholder: melk, egg, hvete, sulfitter

Kr 295,-

Crème brûlée

Sitron creme brulee serveres med vanilje og hvit sjokolade millefeuille

Inneholder: melk, egg, hvete 

Kr 165,- 

STICKY TOFFEE

Varm Sticky Toffee Pudding serveres med vaniljekrem, toffee og karamell is

Inneholder: melk, egg, hvete

Kr 165,-

PLATEAU DU FROMAGE

Vellagret Gruyere, Roquefort og geitost fra Myrdal, serveres med ristet brød og
hjemmelaget chutney

Inneholder: melk, hvete 

Kr 195,-

Petit fours

Vår konditors utvalgte av sjokolade og makroner.

Inneholder: Spør din servitør om allergener da dette varierer.

Kr 125,- 

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi
Small luxury hotels of the world De historiske