Brasserie Meny

Meny

Hjertelig velkommen til Restaurant Opus 16, vårt franskinspirerte brasserie basert på lokale råvarer.

Tirsdag – lørdag 17:00 – 22:00

Charcuterie

Coppa marinée

Krydret og marinert coppaskinke med ripskompott og flatbrød

Inneholder: Sulfitter, hvete

Kr 95,- pr 30 gram | Kr 145,- pr 50 gram

Jambon de Bayonne

Spekeskinke fra Bayonne, serveres med Dijon sennep og sylteagurk

Inneholder: Sennep

Kr 125,- pr 50 gram | Kr 195,- pr 85 gram

Croquettes de queue de boeuf

Kroketter av braisert oksehale, servert med remulade og kapers

Inneholder: Melk, egg, hvete, sulfitter

Kr 125,-

Terrine de jarrett de porc

Langtidsstekt svinenakke med savoykål, serveres med ristet surdeigsbrød og en søt tomatchutney

Inneholder: Sulfitter, hvete

Kr 135,-

Assiette de charcuterie

Utvalg av coppaskinke, spekeskinke og spekepølse, serveres med en hjemmelaget chutney og surdeigsbrød. Ypperlig å dele!

Inneholder: Sulfitter, hvete, sennep

Kr 275,-

Plateau de fromages

Vellagret Gruyere, Roquefort og geitost fra Myrdal Gård, serveres med ristet brød og hjemmelaget chutney

Inneholder: Melk, hvete 

Kr 175,-

Les plats

Burger de veau

225 gram hamburger av kalvekjøtt med isbergsalat, tomater og Gruyere eller Roquefort ost. Serveres med pommes frites

Inneholder: Melk, hvete, sennep

Kr 295,-

Tournedos de boeuf

180 gram indrefilet med røstipotet, spinat og rødvinssaus

Inneholder: Sulfitter

Kr 325,-

Flétan poêlé

Pannestekt kveite med persillepuré, purreløk og beurre noisette saus

Inneholder: Fisk, melk, hasselnøtter

Kr 325,-

Coq au vin

Rødvinsbraisert kylling med bacon, sjampinjong, løk og hvitløk

Inneholder: Melk, sulfitter

Kr 285,-

Cabillaud poché au Champagne

Posjert torskefilet med asparges, reker og champagne beurre blanc saus

Inneholder: Fisk, skalldyr, melk, sulfitter 

Kr 285,-

Cassoulet vegan

Gryte med hvite bønner, vegansk pølse og grønnsaker

Inneholder: Sulfitter

Kr 215,-

Petit plats

Soupe à l’oignon

Løksuppe gratinert med Gruyere og briochekrutong

Inneholder: Melk, sulfitter, hvete, 

Kan tilberedes vegetar eller vegansk

Kr 185,-

Croque-monsieur

Smørbrød med røkt skinke, Gruyère, sauce mornay og dijon sennep

Inneholder: Hvete, sennep, egg, melk

Kr 175,-

Tartare de boeuf

Indrefilet som serveres rå med kapers, løk, sennep, syltet agurk og eggeplomme

Inneholder: Sennep, egg

Kr 165,- pr 80 gram | Kr 225,- pr 120 gram

Saumon mariné

Marinert laksefilet på ristet brioche med pepperrotkrem, sitron og reddik

Inneholder: Fisk, egg, hvete, melk 

Kr 175,-

Brandade de morue

Emulsjon av klippfisk som serveres med surdeigsbrød og flatbrød

Inneholder: Fisk, hvete 

Kr 185,-

Saucisse aux lentilles

Chorizopølse som serveres med linser, løk og gulrot. Kan tilberedes vegetar eller vegansk med vegansk pølse.

Inneholder: Sulfitter, sennep

Kr 155,-

Ratatouille

Provençalsk grønnsaksgryte med tomat, aubergine, squash og pepper

Inneholder: Sulfitter 

Kr 195,-

Accompagnements

Pommes frites og bearnaisesaus

Kr 65,-

Inneholder: Egg, melk

Bakt potet og hvitløkssmør

Pris 65,-

Inneholder: Melk

Marinert tomatsalat

Pris 65,-

Sesongens grønnsaker

Pris 65,-

Grønn salat

Pris 65,-

Fruits de Mer

Huîtres naturelles

Østers naturell med tabasco, sitron og sjalottløk

Inneholder: Bløtdyr 

Kr 60,- pr stk

Huîtres rockefeller

Gratinerte østers med smør, persille & pancobrødsmuler

Inneholder: Bløtdyr, melk, hvete

Kr 60,- pr stk

Moules frites

Hvitvinsdampede blåskjell med hvitløk. Serveres med pommes frites og majones.

Inneholder: Bløtdyr, sulfitter, egg, melk

Kr 245,-

Crabe royale

200 gram kongekrabbe med hvitløkssmør som serveres med appelsin, avokado, reddik og urter fra Microgrønt

Inneholder: Skalldyr, melk

Kr 345,-

Filet de cabillaud pané

Pankopanert filet av torsk som serveres med remuladesaus og sitron.

Inneholder: Fisk, hvete

Kr 165,-

Homard de la pêche du jour

Pannestekt hummer med hvitløkssmør, majones, sitron og pommes frites

Inneholder: Skalldyr, egg, melk

Kr 545,-

Plat du jour

Mardi | tirsdag

Ratatouille

Inneholder: Sulfitter 

Kr 245,-

Mercredi | onsdag

Bergen fiskesuppe

Inneholder: Fisk, melk, hvete

Kr 245,-

Jeudi | torsdag

Tartiflette aux lardons

Inneholder: Hvete, melk

Kr 245,-

Vendredi | fredag

Bouillabaisse

Inneholder: Fisk, skalldyr, melk, hvete, sulfitter

Kr 245,-

Samedi | lørdag

Joue de boeuf bourguignon

Inneholder: Sulfitter

Kr 245,-

Dessert

Tarte tatin à partager

Stor epleterte som gjerne kan deles av 2 personer.  Karamelliserte epler og butterdeig som serveres med Calvados iskrem og vaniljekrem.

Inneholder: melk, egg, hvete, sulfitter

Kr 245,-

Crème brûlée

Vanilje Crème Brûlèe som serveres med sesongens sorbet og friske bær.

Inneholder: melk, hvete

Kr 135,-

Dame blanche

Opus 16 sin versjon av den klassiske kaken fra Bergen. Kake med sukkerbunn, vaniljekrem, hjemmelaget bringebærkompott, mandelmarengs og marsipaniskrem.

Inneholder: melk, egg, hvete, mandler

Kr 135,-

Makroner

Et utvalg av vår konditors hjemmelagde makroner.

Inneholder: mandler, egg

Kr 85,-

Petit fours

Vår konditors utvalgte småkaker.

Inneholder: Spør din servitør om allergener da dette varierer.

Kr 45,-

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi
Small luxury hotels of the world De historiske