Mandag-fredag: 07:00-09:30
Lørdag & søndag: 08:00-10:30

Klassisk

Opus XVI frokost

Unn deg selv den deilige følelsen av å bli servert dagens første kopp med kaffe eller te i hyggelige omgivelser.

Velg blant dine favoritter fra vår a la carte meny og nyt en god start på dagen.

250,- per person

God fornøyelse!

Du kan bestille bord online, eller ved å sende en e-post til restaurant@opusxvi.no . Vi er også tilgjengelig på telefon 53 01 22 00.

A la carte

Kalde retter

Varme retter

Vegetar/Vegan

Frokostblandinger – Velg mellom:

Cornflakes, jordbær granola, fruit and fibre, honnikorn, Nesquick or Cruesli 4 nøtter

Havregrøt

Havregryn kokt med melk fra Tøsse Mølle på Osterøy, en historisk mølle som begynte med produksjon av havregryn på begynnelsen av 1900-tallet. Servert med sukker og kanel

Inneholder: Havregryn, melk

Røkelaks

Lokal røkelaks server med eggerøre fra Bakketun Gård. Servert på ristet Briochebrød

Inneholder: Hvete, fisk, egg

Avokado

Grillet vegansk pølse på ristet Brioche brød. Serveres med skivet avokado, spinat og sesamfrø

Inneholder: Hvete, melk, egg, sesamfrø
Vegansk utgave tilgjengelig

Yoghurter

Naturell eller skogsbær

Avokado og laks

Skivet avocado med ristede sesamfrø og sesamolje, servert med fersk spinat og røkelaks from Osterøy på ristet Brischebrød

Ineholder: Hvete, fisk, egg, melk, sesamfrø

Avokado og bacon

Skivet avokado med ristede sesamfrø og sesamolje, servert med fersk spinat og grillet bacon fra Bønes Gårdsmat på ristet Briochebrød

Inneholder: Hvete, melk, egg og sesamfrø

Vegansk engelsk frokost

Vegansk pølse med grillet tomat, champignon og tomatbønner

Inneholder: Ingen allergener

Frukt og bakverk

Nystekt bakverk med et utvalg av frukt og bær

Eggs benedict

Klassisk 1800’s rett av posjerte egg fra Bakketun Gård, grillet bacon fra Bønes Gårdsmat servert på ristet briochebrød og med Hollandaisesaus

Inneholder: Hvete, melk, egg

Eggs royale

En variant av retten Eggs Benedict fra 1800-tallet som består av posjerte egg fra Bakketun Gård og lokal røkelaks, servert på ristet brioche og Hollandaisesaus

Inneholder: Hvete, egg, melk

Chickpea

En annen variant av retten Eggs Benedict fra 1800-tallet som består av posjerte egg fra Bakketun gård, servert med fersk spinat, ristet brioche og Hollandaisesaus.

Inneholder: Hvete, egg, melk

Kaldtallerken

Utvalg av kjøttpålegg, ost, hardkokte egg, spekepølse og mørke rundstykker

Røkt hyse

Lettrøkt hyse posjert i melk, servert med forvellet spinat og posjert egg

Inneholder: Fisk, melk, egg

Klassisk engelsk frokost

Bønes bacon og pølse med blodpudding fra Voss. Servert med stekt champignon, grillet tomat, tomatbønner, med valg av speilegg, posjerte egg eller eggerøre

Inneholder: Egg

Ost

Utvalg av norsk ost med hjemmelaget chutney og mørke rundstykker

Eggs florentine

En annen variant av retten Eggs Benedict fra 1800-tallet som består av posjerte egg fra Bakketun gård, servert med fersk spinat, ristet brioche og Hollandaisesaus

Inneholder: Hvete, egg, melk

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi