Om oss

Arven fra
Edvard Grieg

En klassisk, men moderne vri på hotellopplevelsen.

Som slektninger av Edvard Grieg, er det vårt ønske å gi våre gjester en helt enestående opplevelse – en klassisk, men moderne vri på hotellopplevelsen som deg et unikt innblikk i komponistens bemerkelsesverdige liv og erfaringer.

Vi ønsker å tiltrekke oss både tilreisende og lokale bergensere og invitere de på uforglemmelige musikalske opplevelser så vel som andre kulturelle opplevelser og underholdning. Vi vil vise hva Bergen har å by på!

Et landemerke i Bergen

Bygningen ble originalt tegnet og bygget for Bergens største bank i 1876, Bergens Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil.

Unik arkitektur

I førsteetasjen finner vi hovedhallen med sin luftige fremtoning, solide granittvegger og joniske søyler i polert marmor. Bygningen ble tegnet av arkitekten Herman Schirmer og ble senere utvidet i to omganger. Arkitekt Schak Bull – som også tegnet boligen til Edvard Grieg – var ansvarlig for den siste utvidelsen i 1918. Han var også søskenbarn av Edvard Grieg.

Vårt største ønske

… er at du skal sitte igjen med en følelse av at Opus XVI er mer enn et hvilket som helst hotell. Fantastiske senger, en utmerket lokasjon og imøtekommende service er en selvfølge. Vi ønsker i tillegg å tilby en unik atmosfære ulik noen annen, basert på den rike arven etter Grieg og med historiske Vågsallmenningen 14-22 som bakteppe.

Vårt mål er å ivareta og dyrke denne unike historien og bruke den som fundament for en moderne og luksuriøs hotellopplevelse.

Opus XVI med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur.

Oppdag Bergen

Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter. Alt som er verdt å se i Bergen er kun noen få minutter unna hotellet.

Ikke nøl med å

Ta kontakt

Vågsallmenningen 16
5014 Bergen, Norge
Postboks 709, Sentrum
N-5807 Bergen, Norge
Facebook: @hotel.opusxvi
Instagram: @opusxvi
Small luxury hotels of the world De historiske